Pages

03 Ağustos 2015

Çeyiz Listem

Merhaba Kızlar,
Çağımızın hastalığı, çeyiz hastalığı !

Herşeyin en iyisini en güzelini isteyen biz gelin adayları için plan program en önemli şey şu zamanlarda. Hal böyle olunca benim gibi henüz isteme,söz, nişan olmadan yani daha bolca vakit varken başlarsınız çeyiz alışverişine. Aceleye gelmeden sindire sindire almak istersiniz.Ben çeyiz dizmeye eksiklerimi yazarak başladım.  Ama gelin görün ki ucundan kıyısından bulaştıysanız eğer çeyiz işine, artık önünü alamıyorsunuz ve kendinizi durduramıyorsunuz. Dedim ya hastalık gibi birşey bu, çeyiz hastalığı!
Çeyiz Listesi


Sonra deli gibi indirimleri takip etmeye başlıyorsunuz. Daha önce Uyku seti ile Nevresim takımı arasındaki farkı bilmezken yastığını, yorganını, alezini hepsini öğreniyorsunuz. Öyleki Seramik tenceremi Teflon tenceremi diye soranlara en sağlıklısı Granit yiaa diye ahkam kesmeye başlıyorsunuz :) Bakınız İnstagram hesabımdan ben ve çeyiz kardeşlerim deli gibi araştırma ve indirim takibi içerisindeyiz.



Artık aldığınız o çiçekli böcekli çorapları bile çeyize koymak istiyorsunuz :) İste bu yüzden ben bu listeye çorap, gecelik,sabahlık,pijama takımı vs eklemedim. Çünkü bunları çeyiz gitmeye yakın bir vakitte almayı planlıyorum.(yoksa halim duman)
Onun dışında listenin fazlası var biliyorum ama eksikleri var mı.. onuda  zamanla görücez. Eğer gözünüze çarpan bir  eksik varsa yorum atarsanız mutlu olurummm :)  
Tencere-Tavalar ilk listeye sığmadığı için 2. listenin sonuna ekledim. Ayrıca ben teflon devrinin kapandığını düşünenlerdenim bu yüzden Teflon tencere seti yerine Granit tencere seti yazdım çünkü devir Granit devri kızlar. (sağlık açısından)
Onun dışında günlük kullanım için istenirse ufak teflon tencere yada ufak teflon tava seti alınabilir bence. (Ben bu hakkımı A101 ve BİM'e gelen teflonlarla kullandım, çok pahalı bir şey değiller bir süre sonra çizildiği zaman atmaya kıyabilmek için hatta belki yerine yenilerini koyabilmek için)

Çeyiz Listesi

Çeyiz eksiklerini fotoğrafladımki daha rahat çıktısını alırsınız, eksikleriniz tamamlandıkça üzerini çizersiniz, hemde böyle tatlış bir listeyle çeyiz yapmak çok daha güzel.  Benim işim böyle çok daha kolaylaştı umarım sizinde kolaylaşır. 


Bol çeyizli günler, iyi alışverişler çeyizdaşlar ! :) 


(Ha bu arada unutmadan listeyi başka yerde paylaşırken kaynak bildirmeyi unutmayın lütfen)

4 yorum:

  1. Çok yararlı olmuş. Erkek arkadaşım evlenme teklif ederse bu yöntemle yavaş yavaş çeyizlerimi hazırlarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende henüz evlenme teklifi almadım ama sindire sindire alışveriş yapmak daha güzel :)
      Hayırlısı olsun hakkımızda :)

      Sil
  2. Evlenme teklifi belli ki kalpten kalbe edilmiş bir dile düşmesi kalmış, hazırlıklar hat safhada :) Umarım herşey gönlünüzce olur, güzel yararlı bir liste olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

      Sil